Kontroll av hudförändringar

Har du födelsemärken eller förändringar i huden som oroar dig? Du kan boka tid hos sjukskötaren på vår förening. Vår sjukskötare kontrollerar förändringar i huden och födelsemärken och ger råd om hur du själv kan undersöka dina födelsemärken, skydda dig för solen och sköta om din hud.

Syftet med rådgivningen är att minska människors oro för hudförändringar och öka medvetenheten om

• förändringar i födelsemärken
  • uv-strålningens inverkan på huden
  • tryggt solbadande.

Sjukskötaren går igenom alla födelsemärken på kroppen eller tittar på en hudförändring som du oroar dig för. Sjukskötaren instruerar dig vid behov till fortsatta undersökningar.

För födelsemärkeskontroller som utförs på Österbottens Cancerförenings rådgivningsstationer debiteras en kontorsavgift på 15 euro. För medlemmarna i föreningen är kontrollen gratis en gång per år.

Kom och låt sjukskötaren ta en titt på hudförändringarna i tid!

Tidsbeställningar:

Vasa: Margita Strandberg-Heinonen tel. 010 843 6006

Karleby: Maria Heikkilä-Nyman tel. 010 843 6008

Seinäjoki: Jaana Koskela tel. 010 843 6010

Österbottens Cancerförenings lokalavdelningar ordnar tillfällen för undersökningar av hudförändringar där man kan låta en sjukskötare kontrollera sina födelsemärken. Mera information om evenemangen finns i lokala tidningar och vår händelsekalender.

Läs mer om hudförändringar och hudcancer