Gå direkt till innehållet

Förmedling av bröstproteser

Österbottens Cancerförenings rådgivningsbyråer i Karleby och Vasa förmedlar bröstproteser till patienter bosatta i sjukvårdsdistriktet.

KARLEBY

Du är berättigad till en ny protes med två års mellanrum. Be först om en ny betalningsförbindelse från rehabiliteringshandledaren.

MÖCS Soite
Rehabiliteringshandledare 040 653 4519

Sjukskötare Cancerpolikliniken tel må-fre klo 9-11 040 653 4325

Då du har fått en betalningsförbindelse bokar du tid till protesprovning hos Österbottens Cancerförening, tel. 050 443 1107.

Du kan även beställa ytterligare proteser / simproteser / BH för protes på egen räkning t.ex. från www.amoena.fi  www.merittabra.fi eller www.anita.com

Funderar du på något angående proteser? Ring 050 443 1107, sjukskötaren svarar på frågor kring bröstproteser.

VASA

Du är berättigad till en ny protes med två-tre års mellanrum. Be först om en ny betalningsförbindelse från Vasa centralsjukhus, onkologiska polikliniken

Vasa Centralsjukhus Onkologiska polikliniken kansliets telefontid kl. 9-15 tel. 06 213 2910.

Då du har fått en betalningsförbindelse bokar du tid till protesprovning hos Österbottens Cancerförening, tel. 050 443 1081 eller via den här länken: Första protesen eller Återbesök för bröstprotes.

Obs! I vårt kontor i Vasa pågår renovation av hissen 7.12.2021 – 14.1.2021. Under renovationen är tidsbokningen på nätet stängd och tider för utprovning av protes kan endast göras per telefon.

Funderar du på något angående proteser? Ring 050 443 1081, sjukskötaren svarar på frågor kring bröstproteser.

Du får gärna fylla i utvärderingsblanketten efter ditt besök hos bröstprotestjänsten!

Tryck här för att komma till utvärderingsblanketten. Blanketten går att fylla i endast en gång.