Förmedling av bröstproteser

Österbottens Cancerförenings rådgivningsbyråer i Karleby och Vasa förmedlar bröstproteser till patienter bosatta i sjukvårdsdistriktet.

För att lösa ut den första protesen, bör sökanden ha en betalningsförbindelse från det opererande sjukhuset, mot vilken protesen beviljas. Vid förnyande av protesen begärs en betalningsförbindelse från den egna hälsocentralen. Protesen är avgiftsfri för patienten, och den kan förnyas med ca 2 års mellanrum, eller vid behov. Föreningens rådgivningsskötare ansvarar för utprovning av protesen och rådgivning kring den.

Till protesutprovningen bör man boka tid på förhand,
-Karleby: Maria Heikkilä-Nyman tel. 010 843 6008.
-Vasa: Margita Strandberg-Heinonen tel. 010-8436 006

Du får gärna fylla i utvärderingsblanketten efter ditt besök på bröstprotestjänsten!

Tryck här för att komma till utvärderingsblanketten. Blanketten går att fylla i endast en gång.