Gå direkt till innehållet

Motionsgrupper

Man kan tryggt motionera under alla skeden av cancerbehandlingen, och motion är en viktig del av rehabiliteringen.

Motionen ger snabbt effekt. Motionen höjer humöret, lindrar smärta och ökar välmåendet. Motionsutövande främjar cancerpatienters fysiska funktionsförmåga, stärker konditionen och kan som bäst minska utmattning och ångest, och förbättra livskvaliteten.

Motionen kan också i någon mån motverka uppkomsten av behandlingsskador, och kan hjälpa en att klara av cancern. Undersökningar har visat att motion minskar risken för återfall, och förlänger patienternas livstid.

Vasa

Jakobstad

Karleby

Motionspass på distans

Vi erbjuder kostnadsfria, handledda träningsvideor och motionspass på distans 6.2.–14.4.2023.

Tidtabell

Information och länkar till motionspassen och träningsvideorna:
www.kaikkisyovasta.fi/tule-mukaan-etaliikuntaan/

Motionspassen organiseras samarbete med Österbottens Cancerförening, Sydvästra Finlands Cancerförening, Västra Cancercentret, Åbo universitetscentralsjukhus, Satasairaala, Satakunnan Syöpäyhdistys, Vasa centralsjukhus och Bröstcancerföreningen – Europa Donna Finland rf.