Siirry suoraan sisältöön

Etsimme saattohoidon tukihenkilöitä Etelä-Pohjanmaalle

Etsimme uusia saattohoidon tukihenkilöitä kulkemaan saattohoitopotilaan ja hänen läheistensä vierellä sekä koti- että sairaalaympäristössä.

Olisiko sinulla aikaa ja myötätuntoa toimia saattohoidossa olevan potilaan ja hänen läheistensä tukena? Olet empaattinen ja tasapainoinen ihminen, jolla on mahdollisuus sitoutua toimintaan. Mukaan toimintaan kaivataan eri-ikäisiä miehiä ja naisia.

Saattohoidossa oleva potilas ja hänen läheisensä tarvitsevat paljon tukea. Saattohoidon tukihenkilö tukee ja lohduttaa saattohoidossa olevaa potilasta ja hänen läheisiään.

Saattohoidon tukihenkilö on valittu tarkkaan, ja hän on osallistunut Syöpäjärjestöjen järjestämään koulutukseen.

Vapaaehtoinen saattohoidon tukihenkilö ei korvaa ammattilaisten työtä eikä läheisten tukea, vaan täydentää niitä. Vapaaehtoiset voivat auttaa käytännön asioissa, tai olla turvana ja seurana. Omaiselle tukihenkilö voi antaa mahdollisuuden tarpeellisen lepotaukoon tai tarjota keskustelukumppanin, jonka kanssa käydä läpi tunteita.

Saattohoitokodit ja syöpäyhdistykset kouluttavat saattohoidon vapaaehtoisia. Osanottajat valitaan tarkasti esimerkiksi haastattelujen avulla.

Asiasta järjestetään informaatio- ja keskustelutilaisuus Seinäjoen Järjestötalolla (osoite Kauppakatu 1) maanantaina 20.11. klo 18.

 

Tule mukaan kuuntelemaan lisää.

 

Lisää tietoa:

toiminnanjohtaja Markku Suoranta, puh. 010 8436 005
neuvontahoitaja Jaana Koskela, puh. 010 8436 010