Siirry suoraan sisältöön

Etsimme saattohoidon tukihenkilöitä Keski-Pohjanmaalla

Pohjanmaan Syöpäyhdistys etsii uusia saattohoidon tukihenkilöitä kulkemaan saattohoitopotilaan ja hänen läheistensä vierellä sekä koti- että sairaalaympäristössä. Aloitimme uuden konseptimme mukaisen toiminnan kevättalvella 2018 ja kokemukset ovat olleet niin rohkaisevia, että olemme päättäneet laajentaa toimintaamme nyt myös Keski-Pohjanmaan maakuntiin.

Olisiko sinulla aikaa ja halua toimia saattohoidossa olevan potilaan ja hänen läheistensä tukena? Olet empaattinen ja tasapainoinen ihminen, jolla on mahdollisuus sitoutua toimintaan. Mukaan toimintaan kaivataan eri-ikäisiä miehiä ja naisia.

Saattohoidossa oleva potilas ja hänen läheisensä tarvitsevat paljon tukea. Saattohoidon tukihenkilö tukee ja lohduttaa saattohoidossa olevaa potilasta ja hänen läheisiään.

Vapaaehtoinen saattohoidon tukihenkilö ei korvaa ammattilaisten työtä eikä läheisten tukea, vaan täydentää niitä. Vapaaehtoiset voivat auttaa käytännön asioissa, tai olla turvana ja seurana. Omaiselle tukihenkilö voi antaa mahdollisuuden tarpeellisen lepotaukoon tai tarjota keskustelukumppanin.

Pohjanmaan Syöpäyhdistyksen työntekijät kouluttavat vapaaehtoisia tukihenkilöitä. Koulutukseen osallistujat valitaan hakemusten ja haastattelujen perusteella. Tukihenkilöillä on vaitiolovelvollisuus.

Saattohoidon tukihenkilö koulutus järjestetään lokakuussa 2019.

Mikäli kiinnostuit tai haluat lisää tietoa tukihenkilötoiminnasta, ota yhteyttä Pohjanmaan Syöpäyhdistykseen puh. 010-8436 004