Siirry suoraan sisältöön

Pohjanmaan Syöpäyhdistys vetoaa: kaikki apu on nyt tarpeen

Keskeytynyt Stop Syöpä -keräys käynnistyy

Viime vuonna Pohjanmaan Syöpäyhdistys joutui keskeyttämään keräyksen alkuunsa koronarajoitusten takia. Nyt alueen syöpäpotilaille tarjottavat maksuttomat palvelut ovat vaarassa, vaikka syöpäpotilaiden haasteet ovat lisääntyneet. Siksi yhdistys käynnistää Stop Syöpä -keräyksen uudelleen.

Pohjanmaan syöpäyhdistyksen toiminnanjohtaja Markku Suorannan mukaan yhdistys oli syksyllä 2020 kuilun partaalla. Yhdistystä uhkasi sosiaali- ja terveysministeriön Veikkauksen voittovaroista myöntämän avustuksen menetys, joka mahdollistaa koko vapaaehtoistyön koordinoinnin ja kriisiavun antamisen.
”Vaikka siltä vältyttiin, saimme vain hetken helpotusta. Syöpäpotilaiden palveluita uhkaa yhä vähentäminen, sillä pakon edessä keinovalikoimassamme on yhä henkilöstön lomautukset, jotka toteutuessaan heikentävät suoraan syöpään sairastuneiden ja heidän läheistensä palveluita.”

Hyvä elämä syövästä huolimatta on Pohjanmaan Syöpäyhdistyksen tavoitteena. Siksi syöpäyhdistyksen hallitus on linjannut, että syöpään sairastuneiden taloudelliseen tukeen ei tässä vaiheessa kosketa, kiperästä tilanteesta huolimatta. Ilman lahjoituksia tämä ei olisi mahdollista.

”Maksamme vuosittain yli 130 000 euroa taloudellisina avustuksina syöpäpotilaille erilaisina hoitopäiväkorvauksina ja erityisavustuksina. Näitä avustuksia varten meillä on käytössä myös erilaisia rahastoja, jotka perustuvat ”korvamerkittyihin” lahjoituksiin. Niistä olemme kovasti kiitollisia”, Suoranta kertoo.

Uudelleen käynnistyvän Pohjanmaan Syöpäyhdistyksen Stop Syöpä – Stop Cancer -keräyksen keräyskohteet ovat samat kuin ennen keräyksen keskeytymistä: Syöpäpotilaiden psykososiaalinen ja taloudellinen tuki, alueella tapahtuva palliatiivinen kotisaattohoitotoiminta sekä syöpäpotilaiden ja heidän läheistensä kriisityö.
”Vetoamme suureen yleisöön saadaksemme tukea asiallemme haastavassa tilanteessa. Kaikki apu alueen syöpään sairastuneille on nyt tarpeen”, Suoranta kiteyttää.

Keräys toteutetaan paikkakuntakohtaisesti kevään 2021 aikana ja keräystapoina ovat sähköiset keräyslippaat, kotitalouksiin jaettavat keräyspankkisiirrot sekä erilaiset tempaukset koronan sallimissa rajoissa. Yhdistys tiedottaa paikkakuntakohtaisesti keräyksen toteuttamisesta.

Lisätietoa keräyksestä ja siitä, miten voit osallistua löydät täältä: www.stopcancer.fi lahjoittamaan pääset tästä: www.stopcancer.fi/lahjoita

Lisätietoja:

Toiminnanjohtaja Markku Suoranta, puh. 0500 560 151
Yhdistyksen puheenjohtaja Aino Pihlajamäki, puh. 050 522 8569