Siirry suoraan sisältöön

Koronaviruksen vaikutus Syöpäjärjestöjen toimintaan

Syöpäjärjestöjen toimintaan osallistuvat kokoontuvat aktiivisesti kursseille, paikallisosastoihin, kerhoihin, ryhmiin, luentotilaisuuksiin ja muihin tapaamisiin. Tässä pandemian vaiheessa Syöpäjärjestöt linjaa, että nämä tapahtumat ja tapaamiset perutaan toistaiseksi.

Kasvokkain tapahtuvaa kurssi-, vapaaehtois- ja tukihenkilötoimintaa ei toistaiseksi järjestetä lainkaan. Syöpäjärjestöjen vapaaehtoisia kehotetaan noudattamaan ohjeistusta. Lisätietoa ohjeistuksesta tarjoavat kaikki Syöpäjärjestöihin kuuluvat alueelliset syöpäyhdistykset ja valtakunnalliset potilasjärjestöt.

Haluamme omalta osaltamme ehkäistä koronaviruksen leviämistä. Kasvokkaistapaamisia ja kokoontumisia rajoittamalla voimme todennäköisesti jonkin verran vähentää riskiryhmään kuuluvien virustartuntoja.

Syöpäjärjestöjen henkilökunnan tavoittaa toistaiseksi pääasiassa puhelimitse tai sähköpostilla. Myös Syöpäjärjestöjen neuvontapalvelut tarjoavat tietoa ja tukea sairastuneille ja läheisille puhelimitse, sähköpostitse tai chatissä.

Seuraamme viranomaisten ohjeistuksia ja tiedotamme lisää, jos Syöpäjärjestöjä koskevat ohjeet olennaisesti muuttuvat. Ajankohtaisin tieto Suomessa löytyy Terveyden- ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) sivustolta.