Siirry suoraan sisältöön

Etsimme saattohoidon tukihenkilöitä

Etsimme uusia saattohoidon tukihenkilöitä kulkemaan saattohoitopotilaan ja hänen läheistensä vierellä sekä koti- että sairaalaympäristössä. Aloitimme uuden konseptimme mukaisen toiminnan Seinäjoella kevättalvella 2018 ja kokemukset ovat niin rohkaisevia, että olemme päättäneet laajentaa toimintaamme.

Olisiko sinulla aikaa ja myötätuntoa toimia saattohoidossa olevan potilaan ja hänen läheistensä tukena? Olet empaattinen ja tasapainoinen ihminen, jolla on mahdollisuus sitoutua toimintaan. Mukaan toimintaan kaivataan eri-ikäisiä miehiä ja naisia.

Saattohoidossa oleva potilas ja hänen läheisensä tarvitsevat paljon tukea. Saattohoidon tukihenkilö tukee ja lohduttaa saattohoidossa olevaa potilasta ja hänen läheisiään.

Saattohoidon tukihenkilö on valittu tarkkaan, ja hän on osallistunut Syöpäjärjestöjen järjestämään koulutukseen.

Vapaaehtoinen saattohoidon tukihenkilö ei korvaa ammattilaisten työtä eikä läheisten tukea, vaan täydentää niitä. Vapaaehtoiset voivat auttaa käytännön asioissa, tai olla turvana ja seurana. Omaiselle tukihenkilö voi antaa mahdollisuuden tarpeellisen lepotaukoon tai tarjota keskustelukumppanin, jonka kanssa käydä läpi tunteita.

Saattohoitokodit ja syöpäyhdistykset kouluttavat saattohoidon vapaaehtoisia. Osanottajat valitaan tarkasti esimerkiksi haastattelujen avulla. Suomenkielinen koulutus järjestetään alueellamme syksyllä 2018. Ruotsinkielinen koulutus on tulossa myöhemmin syksyllä/talvella.

Ota yhteyttä ja kysy lisää:

Seinäjoki: Jaana Koskela, puh. 010-8436 010

Kokkola / Pietarsaari: Maria Heikkilä-Nyman, puh. 010-8436 008

Vaasa: Ulla Korpinen puh. 010-8436 002